Menu

Odkud začínat výšlap

0 Comment


Když člověk přijede pouze na víkend, zaparkuje auto a vyráží. Ovšemže ne všichni. Je spousta takových, kteří přijedou vlakem či autobusem. Ti pak mají výchozí bod jiný. Mimochodem, všimli jste si, že se spousta vlakových zastávek postavilo naprosto mimo vesnici či městečko? Nevím proč tomu tak je, ale je to tak. U větších měst ne, ale u těch menších je to běžné, že vystoupíte z vlaku a jdete do nejbližší vsi kilometr nebo i více. Ve velké většině případů však jedete ne delší dobu. V tomto případě bude váš počáteční bod u hotelu nebo v kempu. Když se podíváte na ubytování v Beskydech a okolí, tak uvidíte obrovskou spoustu možností. Potíž je drobátko s klasickými kempy, ale i ty se dají najít, pokud člověk nechce strávit dovolenou v budově a ložnici podobné té co má doma.  

horský hotel

Jé důležité odkud se začíná? Ne, není. Ale vzhledem k tomu, že se většinou vracíte na totéž místo, je lépe volit snadněji přístupný bod. Jde totiž o to, že vás túra může pěkně vysílit, a tak je lépe ji končit pohodlnou cestou dolů než trmácením se na horské parkoviště. Ale pokud víte, že to zvládnete bez potíží, je to opravdu naprosto jedno.

večerní parkoviště

Jak v hotelu, tak i v kempu je totiž zázemí pro potřebnou hygienu a případné drobné občerstvení. V případě některých parkovišť to bývá někdy problematické, ale pokud už to tam znáte, tak si jistě dáváte do auta věci, které se vám tahat nechce, a tudíž hned po příchodu si můžete něco dát. Ať už nějakou tu pochoutku či něco dobrého k pití. Výchozí bod je také dobré volit tak, aby vám vyhovoval k odpočinku, tedy aby bylo kde sednout a natáhnout si jistě unavené nohy. To může být někde problém, zvláště parkoviště někdy postrádají jakoukoli lavičku. Ale v zásadě je to věc víceméně podružná. Nemá nijak zvláštní význam. Vzpomínky vám zůstanou tak jak tak a jistě budou jen ty nejlepší a nejkrásnější.